Vynikajúci jahodový koláčik

Popis

Výborný hrnčekový jahodový koláčik. Aj keď na prvý pohľad vyzerá celkom nenádpadne, doma sme sa na ňom skoro pobili, korpus je krásny vláčny a jahodová vrstva, či vlastne sve božská,

Vynikajúci jahodový koláčik - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajcia
3⁄4šálkykrupicový cukor
1šálkapolohruba muka
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
3polievkové lyžiceoleja
3polievkové lyžicevody
200gramovjahôd
1čajová lyžičkakukuričného škrobu
Jahodová omáčka
300gramovjahôd
200millilitrovvody
1polievková lyžicacukor
1polievková lyžicakukuričného škrobu

Inštrukcie

Jahody umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, zmiešame so škrobom. Dno formy vystelieme papierom na pečenie, (boku vymastíme maslom) posypeme 1PL kryštálové cukru a rovnomerne umiestnime jahody.

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, krátko prišľaháme olej, vodu a zľahka primiešame múku.  Cesto rozotrieme na jahody. Pečieme pri teplote ccca 185°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Necháme vychladnúť.

Jahodová omáčka:

Polovicu jahôd popučíme vidličkou a zohrejeme so 150 ml vody, 1 pl cukru (nemusí byť). V troche vody rozmiešame škrob a omáčku zahustíme, necháme zovrieť. Na záver k nej pridáme druhú polovicu jahôd nakrájanú na menšie kúsky. Už nevaríme a nalejeme na vrch koláčika. Necháme vychladnúť.

Podávame so zmrzlinou alebo šľahačkou.

Vynikajúci jahodový koláčik - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.