Torta s parížskou šľahačkou

Pridal/a verika92

Výborná čokoládová torta.

Torta s parížskou šľahačkou - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Cesto:
4kusyvajíčka
120gramovkryštálový cukor
120gramovpolohrubá múka
1polievková lyžicavoda
2polievkové lyžiceolej
20gramovkakao
1⁄2kusprášok do pečiva
Parížska šľahačka:
500millilitrovsmotana na šľahanie
50gramovkryštálový cukor
1kusvanilkový cukor
50gramovkakao
Okrem toho:
4kusybanány
200gramovríbezľový džem
  čokoládová poleva

Inštrukcie

Bielky vyšľaháme so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, potom vodu, olej, kakao a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26-28 cm a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút. Po upečení odstránime vrchnú kožku, lepšie vsiakne džem.

Vychladnutý korpus natrieme džemom a uložíme polovičky banánov.

Parížsku šľahačku si pripravíme večer a na druhý deň dokončíme. V troche smotany rozšľaháme cukor, vanilkový cukor a kakao, vlejeme do zvyšku smotany a varíme, kým nezačne vrieť, odstavíme a vychladnutú dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. Potom poriadne vyšľaháme a nanesieme na banány.

Rozotrieme a celú tortu polejeme čokoládovou polevou.

Dáme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame.

Torta s parížskou šľahačkou - recept postup 1
Torta s parížskou šľahačkou - recept postup 2
Torta s parížskou šľahačkou - recept postup 3
Torta s parížskou šľahačkou - recept postup 4
Torta s parížskou šľahačkou - recept postup 5

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.