
Krtkovu tortu asi poznáte všetci, teraz si môžete spraviť jej báječnú domácu verziu.
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | polohrubá múka |
110 | gramov | maslo |
20 | gramov | kakao |
5 | gramov | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
60 | gramov | čokoláda |
1⁄2 | kus | Salko |
3 | kusy | banány |
1⁄2 | kus | citrón |
voda | ||
med |
Postup
Korpus:
Celé vajíčka vyšľahám s cukrom, pomaly prilejem rozpustené maslo. Nakoniec ručne vmiešam preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Pečiem na 180 stup. asi 35 min. podľa rúry vo forme vystlanej papierom na pečenie.
Plnka:
Vyšľahám šľahačku pridám mascarpone, Salko a postrúhanú čokoládu.
Vychladnutý korpus vydlabem, potriem ho asi 2 PL vody a 3 PL medu.
Rozpolím banány, poukladám na vydlabaný korpus, pokvapkám citrónom. Na banány dám plnku. Na vrch rozdrobiť vybratú piškótu a posypem na plnku trocha popritláčam.
Dám do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.