
Narodeninová torta s krémom z lesného ovocia s čerstvým ovocím a džemom z lesného ovocia.
Korpus: | ||
10 | kusy | vajce |
10 | polievkové lyžice | práškový cukor |
8 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
60 | gramov | olej |
500 | gramov | mascarpone |
600 | gramov | šľahačková smotana |
Krém: | ||
200 | gramov | lesné ovocie |
4 | balíky | Smeta-fix |
80 | gramov | maslo |
80 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | šľahačková smotana |
ovocie | ||
práškový cukor | ||
1 | kus | oblátka |
balík | prášok do pečiva | |
džem z lesného ovocia |
Korpus:
Bielka vyšľaháme do tuha, postupne pridáme cukor a žĺtka, pridáme múku zmiešanú v práškom do pečiva a kakaom. Poriadne premiešame a pridáme olej.
Ja som si cesto rozdelila na dve časti a piekla som v dvoch formách o priemere 24cm.
Pečieme na 175 st. Upečené korpusy si rozrežeme.
Krém:
Mascarpone, šľahačkovú smotanu, Smeta-fix a pyré z lesného ovocia si vyšľaháme.
Prvý plát natrieme džemom z lesného ovocia, natrieme krémom a poukladáme ovocie znova natrieme krémom a preložíme druhým korpusom postup opakujeme.
Tortičku celú dookola natrieme krémom okrem vrchu torty a dáme stuhnúť do chladničky.
Maslový krém pod oblátku:
Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom a natrieme vrch torty. Položíme oblátku a pekne ju od stredu až po kraje popritláčame.
Boky torty:
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme spolu s práškovým cukrom podľa chuti. Natrieme boky torty a dáme stuhnúť do chladničky.
Tortičku ľubovoľne ozdobíme podľa fantázie.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty