
Nepečená torta s bielou a tmavou čokoládou
600 | gramov | maslové sušienky |
100 | gramov | tmavá čokoláda |
100 | gramov | biela čokoláda |
100 | gramov | lieskové orechy mleté |
100 | gramov | lieskové orechy nasekané |
600 | millilitrov | pomarančová šťava |
200 | gramov | maslo |
50 | gramov | lieskovcový krém |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | šľahačka v prášku |
Na ozdobu: | ||
čokoláda |
Pripravíme si formu s priemerom 26 cm.
300 g maslových sušienok zomelieme v sekáčiku a 300 g nalámeme na menšie kúsky.
Zmäknuté maslo v osobitnej miske vyšľaháme s práškovým cukrom a lieskovcovým krémom.
Do väčšej misky dáme sušienky, lieskovce, nasekanú bielu a tmavú čokoládu. Dodáme vymiešané maslo všetko spolu premiešame za postupného dodávania pomarančovej šťavy.
Hotovú hmotu dáme do formy na tortu a uhladíme. Na vrch dáme šľahačku a ozdobíme čokoládou.
Necháme v chladničke stuhnúť na pár hodín(najlepšie cez noc) aby sušienky zmäkli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty