
janinajanina | Piškótová torta s jablkami, mascarpone a čokoládou
reklama
Základ bol Kamilin recept na jablkovú tortu.
Ingrediencie
1 | balík | dlhé piškóty |
3 | kusy | jablko |
250 | gramov | smotana na šľahanie |
2 | čajové lyžičky | Zlatý klas |
100 | gramov | čokoláda |
250 | gramov | mascarpone |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Postup
Piškóty poukladáme na dno a okolo formy. Postrúhané jablká krátko podusíme, pridáme dve lyžičky Zlatého klasu, dáme na piškóty a necháme vychladnúť.
Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme šľahačku z polovice kelímka smotany na šľahanie. Druhú polovicu si necháme na krém.
Keď jablká vychladnú, potrieme krémom z mascarpone a polejeme čokoládovým krémom.
Čokoládový krém som robila tak, že som v polovici šľahačky nad parou rozpustila 100 g čokolády na varenie.
Doplňujúce poznámky
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.