janinajanina | Piškótová torta s jablkami, mascarpone a čokoládou
Základ bol Kamilin recept na jablkovú tortu.
Ingrediencie
| 1 | balík | dlhé piškóty |
| 3 | kusy | jablko |
| 250 | gramov | smotana na šľahanie |
| 2 | čajové lyžičky | Zlatý klas |
| 100 | gramov | čokoláda |
| 250 | gramov | mascarpone |
| 2 | balíky | vanilkový cukor |
Postup
Piškóty poukladáme na dno a okolo formy. Postrúhané jablká krátko podusíme, pridáme dve lyžičky Zlatého klasu, dáme na piškóty a necháme vychladnúť.
Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme šľahačku z polovice kelímka smotany na šľahanie. Druhú polovicu si necháme na krém.
Keď jablká vychladnú, potrieme krémom z mascarpone a polejeme čokoládovým krémom.
Čokoládový krém som robila tak, že som v polovici šľahačky nad parou rozpustila 100 g čokolády na varenie.

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.