Piškótová torta s jablkami, mascarpone a čokoládou

Pridal/a janinajanina

Základ bol Kamilin recept na jablkovú tortu. 

Piškótová torta s jablkami, mascarpone a čokoládou - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1balíkdlhe piskoty
3kusyjablká postrúhané
250gramovsmotana na šľahanie
2čajové lyžičkyzlatý klas
100gramovcokolada
250gramovmascarpone
2balíkyvanilkový cukor

Inštrukcie

Piškóty poukladáme na dno a okolo formy. Postrúhané jablká krátko podusíme, pridáme dve lyžičky Zlatého klasu, dáme na piškóty a necháme vychladnúť. 

Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme šľahačku z polovice kelímka smotany na šľahanie. Druhú polovicu si necháme na krém. 

Keď jablká vychladnú, potrieme krémom z mascarpone a polejeme čokoládovým krémom.

Čokoládový krém som robila tak, že som v polovici šľahačky nad parou rozpustila 100 g čokolády na varenie. 

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.