
Radi si pomlsáte na čokoládke Milka? Vyskúšajte Milka cheesecake a chuť čokolády povýšite na inú úroveň!
Korpus: | ||
300 | gramov | maslové sušienky |
150 | gramov | maslo |
Plnka: | ||
250 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | tvaroh jemný tučný |
200 | gramov | Cream cheese neochutený |
200 | gramov | čokoláda biela Milka |
80 | gramov | kyslá smotana |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
Mliečna poleva: | ||
120 | gramov | čokoláda mliečna Milka |
60 | millilitrov | šľahačková smotana |
Biela poleva: | ||
30 | gramov | čokoláda biela Milka |
15 | millilitrov | šľahačková smotana |
Na ozdobu: | ||
jahody | ||
čokoláda Milka |
Postup:
Sušienky si rozdrvíme, zmiešame so zmäknutým maslom, natlačíme na dno a mierne okraje tortovej formy a dáme piecť na 180 stupňov na cca 10 minút. Korpus necháme vychladnúť, zatiaľ si pripravíme plnku.
Najskôr si nad parou roztopíme bielu čokoládu spolu so šľahačkovou smotanou a necháme dôkladne vychladnúť! V miske si vymixujeme najskôr Mascarpone, následne prišľahávame všetky ostatné suroviny. Vychladnutú bielu čokoládu prišľaháme nakoniec. Pripravenú plnku vylejeme na vychladnutý korpus a pečieme na 180 stupňov cca 50 minút, následne znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte cca 10 minút. Počas pečenia máme na spodku rúry položený plech s vodou, cheesecake sa vďaka nemu nepopraská.
Po upečení necháme cheesecake vychladiť ešte cca 2 hodiny v pootvorenej rúre, následne ho vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
Na polevu si obe čokolády roztopíme spolu so šľahačkovou smotanou nad parou a ozdobíme jahodami a tabličkami Milka čokolády.
určite by som sa nechala pozvať na takú čokoládovú bombu



