
Fantastický cheesecake s tvarohom, riccotou a čokoládou, nenáročný na prípravu pre milovníkov kinder bueno
Korpus: | ||
130 | gramov | BeBe keksy kakaové |
60 | gramov | maslo |
Plnka: | ||
500 | gramov | tvaroh tučný |
250 | gramov | ricotta |
3 | kusy | vajce |
120 | gramov | trstinový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
150 | gramov | čokoláda na varenie |
Na ozdobu: | ||
horká čokoláda | ||
Kinder Bueno |
Sušienky rozmixujeme a zmiešame so zmäknutým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme 10 minút na 180°C.
Zatiaľ zmiešame tvarohy s ricottou. Po jednom primiešame vajíčka a pridáme cukor a vanilkový extrakt.
Náplň rozdelíme na 2 polovice.
Čokoládu roztopíme a pridáme do jednej polovice. Pozor, čokoláda musí byť mierne vychladnutá, inak sa nám to zrazí.
Na korpus nalejeme najskôr čokoládovú zmes a potom zalejeme druhou.
Pečieme 45-55 minút na 180°C.
Koláč sa môže vnútri ešte hýbať, no treba ho dať do chladničky vychladiť.
Po vychladnutí si roztopíme čokoládu a nalejeme ju na vrch cheesecaku. Poukladáme Kinder Bueno.
takéto ja môžem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten vypadá super, musím ho vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.