
Sladká karamelová tortička.
Ingrediencie
500 | gramov | mlieko |
2 | kusy | karamelový puding |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | Salko karamelové |
100 | gramov | mliečna čokoláda |
50 | gramov | kokosový olej |
bonboniéra |
Postup
Upečieme si klasický korpus.
Z mlieka pudingov uvaríme krém a necháme vychladnúť.
V druhej miske si vyšľaháme maslo z karamelovým Salkom.
Keď puding vyhladne, primiešame ho do Salka s vyšľahaným maslom.
Korpus rozrežeme na 2 - 3 pláty, každý plát natrieme krémom, krémom potrieme aj vrch a boky torty. Celú tortu dáme stuhnúť do chladničky.
Polevu si pripravíme nad parou. Rozlámaná čokoládu necháme roztopiť a pridáme kokosový olej. Keď je poleva vychladnutá polejeme ňou tortu a ozdobíme podľa uváženia a dáme do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Švajčiarska roláda - Swiss roll
LiViera
Švajčiarska roláda - Swiss roll
Švajčiarska roláda - Swiss roll nepochádza zo Švajčiarska. Je najjednoduchší a najchutnejší recept na roládu. Je veľmi jemná a krémová.
Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Martuška 123 | Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Tento vláčny cuketový perník s čokoládou je šťavnatý, jemne sladký, s príjemnou chuťou čokolády.