reklama

Jahodová torta so šľahačkou

Pridal/a melisa dňa 06. 07. 2021 - 20:03 - Recepty melisa
Jahodová torta so šľahačkou, Recepty na torty, melisa

reklama

Svieža tortička na nedeľné popoludnie, z našich jahôdok:)

Ingrediencie
Korpus:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
4 polievkové lyžice polohrubá múka
Plnka:
500 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 kus Jahodová náplň Dr.Oetker
250 gramov jahody
Dokončenie:
250 millilitrov Creme Patisserie
  jahodový džem
  hrozno
Postup

Korpus:

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky a jemne zamiešame preosiatu múku.

Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm, ktorú vymastíme a pomúčime. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť.

Plnka:

Do vyššej nádoby vlejeme 500 ml vychladenej smotany na šľahanie, vsypeme  obsah sáčku Jahodová náplň a na najvyššom stupni vyšľaháme elektrickým šľahačom jednu minútu dotuha. Podľa chuti môžeme pridať práškový cukor.

Pridáme umyté a na malé kúsky pokrájané jahody podľa chuti, premiešame.

Na povrch vyšľaháme rastlinnú šľahačku Créme Patisserie.

Korpus vložíme do formy, potrieme jahodovým džemom, po okraji dookola uložíme polovičky približne rovnako veľkých jahôd, reznou stranou smerom k forme, rozotrieme plnku.

Povrch ozdobíme pomocou zdobiaceho cukrárenského vrecka. Ja som tvorila ruže a ozdobila jahodami a hroznom.

Odložíme do chladničky. 

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Jahodová torta so šľahačkou, Recepty na torty, melisa, 1
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama