reklama

Jahodová torta s piškótami

Pridal/a melisa dňa 03. 08. 2022 - 15:02 - Recepty melisa
Jahodová torta s piškótami, Recepty na torty, melisa

reklama

Výborná, svieža tortička na leto, ktorá chutila každému:))

Ingrediencie
Korpus:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice cukor krupica
4 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
2 polievkové lyžice holandské kakao
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
500 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 kus Jahodová náplň Dr.Oetker
100 gramov jahody čerstvé
1 balík detské okrúhle piškóty
Na namáčanie:
100 millilitrov jahodový sirup
50 millilitrov voda
Na vrch:
300 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 kus Smeta-fix
1 čajová lyžička práškový cukor
Na ozdobu:
100 gramov jahody
Postup

Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.

Upečieme v tortovej forme priemer 24 cm. Spodok vyložíme papierom na pečenie. Teplota 180°C 20 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.

Plnka: vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme s Jahodovou náplňou Dr. Oetker a pridáme nadrobno nakrájané kúsky jahôd.

Šľahačka: smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom a smeta-fixom.

Na korpus rozotrieme časť jahôd, ktoré vidličkou popučíme. Rozotrieme jahodovú plnku, do ktorej dáme na drobno pokrájané zvyšné jahody.

Na plnku ukladáme dookola okrúhle piškóty, ktoré namočíme do jahodového sirupu zmiešaného s vodou.

Na povrch rozotrieme šľahačku. Ozdobíme podľa fantázie jahodami a šľahačkou, strúhanou čokoládou. Odložíme do chladu.

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Jahodová torta s piškótami, Recepty na torty, melisa, 1
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama