Čoko-jahodová dia torta

Popis

Jednoduchá dia torta.

Čoko-jahodová dia torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
6kusyvajce
150gramovsorbitol
150gramovpolohruba muka
1balíkprášok do pečiva
plnka
1kussmotana na šľahanie
2kusyDIA čokoláda
Dokončenie
  jahody
100gramovDIA čokoláda
50gramovCera

Inštrukcie

Cesto:

Z bielkov a sladidla ušľaháme tuhý sneh, zľahka primiešame žĺtky. Do hmoty primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou.

 

Plnka:

V jednej šľahačke necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť dve dia čokolády. Kratučko povariť, nechať stáť v chlade cez noc. Na druhý deň vyšľahať.

 

Dokončenie:

Čokoládu rozpustíme s cerou, dáme do sáčku a na vrchu poukladané jahody  a celú tortu počmárame čokoládovou polevou.

Recepty: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.