
reklama
Jednoduchá dia torta.
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | sorbitol |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
1 | kus | smotana na šľahanie |
2 | kusy | DIA čokoláda |
Dokončenie: | ||
jahody | ||
100 | gramov | DIA čokoláda |
50 | gramov | Cera |
Postup
Cesto:
Z bielkov a sladidla ušľaháme tuhý sneh, zľahka primiešame žĺtky. Do hmoty primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou.
Plnka:
V jednej šľahačke necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť dve dia čokolády. Kratučko povariť, nechať stáť v chlade cez noc. Na druhý deň vyšľahať.
Dokončenie:
Čokoládu rozpustíme s Cerou, dáme do sáčku a na vrchu poukladané jahody a celú tortu počmárame čokoládovou polevou.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.