
Anna1984
Koláč bez ktoré si neviem predstaviť jeseň. Cesto je ozvláštnené krupicou a kyslou smotanou, čo mu dodáva charakteristickú štruktúru.
150 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | detská krupica |
100 | millilitrov | olej |
150 | gramov | práškový cukor |
200 | millilitrov | mlieko |
1 | polievková lyžica | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
2 | kusy | vajce |
500 | gramov | slivky |
Potrebuje len 2 vajíčka, čo mu neuberá na konzistencii. Slivky pečením nadobudnú sladkastú chuť a v spojení so škoricou tak z obyčajného koláča vytvoria chuťový zážitok. Koláč nie je presladený a tak si ho môžete dopriať koľko vám hrdlo ráči. Je príjemne svieži a lahodný nielen ako dezert ale aj ako desiata či olovrant.
Do misy dáme olej, vajcia, mlieko, smotanu, cukor, detskú krupicu, hladkú múku a sódu bikarbónu. Všetko premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na cesto uložíme slivky šupkou dole. K rozpustenému maslu pridáme detskú krupicu, cukor, múku a trochu škorice, premiešame. Pripravenú zmes rozmrvíme a posypeme vrch koláča.
Pečieme 20 minút pri teplote 170 stupňoch Celzia. Použijeme stredný pekáč, vtedy je koláč aj pekne veľký a cca 10 ks sliviek.
Blahoželám k výhre v receptovej súťaži.
Napíš prosím cez KONTAKT svoju adresu a telefónne číslo na doručenie výhry.