
Martuška 123 | Nepečená smotanová torta s piškótami
Skvelé letné osvieženia v podobe nepečenej torty s kyslou smotanou a Salkom vám určite zachutí. Drobné ovocie môžete použiť aké len chcete. Želatína dodá torte ten správny letný šmrnc.
800 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | kus | Salko |
1 | balík | prášková želatína |
dlhé piškóty | ||
ovocie | ||
2 | balíky | tortové želé červené |
200 | millilitrov | sirup |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Kyslú smotanu vymiešame so Salkom.
Želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame ku smotane.
Urobíme jednu espresso kávu do plechovky od Salko.
Tortovú formu po obvode obložíme papierom na pečenie.
Piškóty zľahka namočíme do kávy a ukladáme do tortovej formy.
Na piškóty nalejeme polovicu smotany.
Na smotanu poukladáme ovocie a zase máčame piškóty do kávy a ukladáme na ovocie.
Vylejeme druhú polovicu smotany a dáme stuhnúť do chladničky.
Tortové želé zmiešame s cukrom vysypeme do pripravenej šťavy s vodou. (200 ml šťavy dolejem do 500 ml vodou). Privedieme do varu a 1 minútu povaríme a odstavíme.
Trocha vychladnuté vylejem na stuhnutú tortu. Necháme dobre zatuhnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty