
Evita76 | Malinové srdiečka
Ružové linecké pečivo s malinovou príchuťou.
Cesto: | ||
100 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | maslo |
270 | gramov | hladká múka |
30 | gramov | lyofilizované maliny |
1 | kus | žĺtok |
Plnenie: | ||
malinový džem |
Lyofilizované maliny rozmixujeme na prášok. Pridáme múku, cukor, maslo a žĺtok. Vypracujeme cesto a necháme cca 1 hodinu odležať v chladničke.
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2-3 milimetre a vykrajujeme srdiečka.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170-180 stupňov, len kým nezačnú kraje veľmi jemne hnednúť.
Upečené ich spojíme malinovým lekvárom. Vrch môžeme ozdobiť ruby čokoládou.

Evita76

Evita76

Evita76
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.