
TatianaTkac | Panna cotta s jahodami
Výborná smotanová panna cotta s ovocím.
Ingrediencie
liter | smotana na šľahanie 33% | |
3 | balíky | želatína plátková |
2 | balíky | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | mrazené jahody |
Postup
Do hrnca dáme zohriať šľahačkovú smotanu. Pridáme 1 vanilkový cukor, 1 lyžicu cukru a premiešame. Kým sa smotana zohrieva, namočíme do vody 9 plátkov želatíny.
Po zohriatí smotany vytlačíme želatínu a zamiešame ju do smotany, aby sa v nej rozpustila. Následne vylejeme smotanu do pohárikov na pannacotku.
Poháriky dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín. Z tejto dávky vyjde cca 12 ks.
Medzitým dáme rozvariť jahody. K nim pridáme cukor a vanilkový cukor. Rozvarené ovocie rozmixujeme ponorným mixérom. 4 plátky želatíny namočíme, následne vytlačíme a zamiešame k jahodám.
Na vychladnutú smotanu pomaličky nalievame ovocie a dáme stuhnúť na celú noc do chladničky. Na ďalší deň poháriky ľubovoľne ozdobíme.
Dobrú chuť 🧁🍓
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.