reklama

Palacinkový dezert s jahodami a physalis

Pridal/a sedita321321 dňa 05. 11. 2023 - 22:35 - Recepty sedita321321
Palacinkový dezert s jahodami a physalis, Iné recepty, sedita321321

sedita321321 | Palacinkový dezert s jahodami a physalis


reklama

Palacinková tortička zo špaldovej múky so smotanovým pudingovým krémom, jahodami a exotickým ovocím physalis.

Ingrediencie
500 millilitrov mlieko
5 polievkové lyžice múka špaldová hladká
5 polievkové lyžice múka špaldová celozrnná
2 kusy vajce
  štipka soľ
1 balík cukor vanilkový
1 polievková lyžica cukor kryštálový
  štipka škorica mletá
  trocha maslo na vysmážanie
  trocha džem jahodový
1 balík puding smotanový vanilkový
180 gramov kyslá smotana
200 gramov jahody
6 kusy physalis
50 gramov čokoláda horká 70%
  trocha mäta čerstvá
Postup

Najprv pripravíme pudingovo-smotanový krém. Podľa návodu uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme kyslú smotanu a dobre vymiešame. Ak treba, podľa chuti dosladíme a odložíme do chladu.

Z mlieka, múky, vajec, kryštálového a vanilkového cukru, štipky škorice a soli ručne metličkou vyšľaháme palacinkové cesto. Necháme odstáť cca 10 minút.

Na panvici potretej maslom vysmážame tenké palacinky.

Hotové striedavo natierame džemom a krémom a priebežne ukladáme na seba do tvaru nízkej tortičky.

Na vrch dezertu natrieme hrubšiu vrstvu krému, ozdobíme ovocím, nasekanou čokoládou a lístkami mäty.

Môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Výnos
2 porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama