
sedita321321 | Palacinkový dezert s jahodami a physalis
Palacinková tortička zo špaldovej múky so smotanovým pudingovým krémom, jahodami a exotickým ovocím physalis.
500 | millilitrov | mlieko |
5 | polievkové lyžice | múka špaldová hladká |
5 | polievkové lyžice | múka špaldová celozrnná |
2 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
1 | balík | cukor vanilkový |
1 | polievková lyžica | cukor kryštálový |
štipka | škorica mletá | |
trocha | maslo na vysmážanie | |
trocha | džem jahodový | |
1 | balík | puding smotanový vanilkový |
180 | gramov | kyslá smotana |
200 | gramov | jahody |
6 | kusy | physalis |
50 | gramov | čokoláda horká 70% |
trocha | mäta čerstvá |
Najprv pripravíme pudingovo-smotanový krém. Podľa návodu uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme kyslú smotanu a dobre vymiešame. Ak treba, podľa chuti dosladíme a odložíme do chladu.
Z mlieka, múky, vajec, kryštálového a vanilkového cukru, štipky škorice a soli ručne metličkou vyšľaháme palacinkové cesto. Necháme odstáť cca 10 minút.
Na panvici potretej maslom vysmážame tenké palacinky.
Hotové striedavo natierame džemom a krémom a priebežne ukladáme na seba do tvaru nízkej tortičky.
Na vrch dezertu natrieme hrubšiu vrstvu krému, ozdobíme ovocím, nasekanou čokoládou a lístkami mäty.
Môžeme servírovať. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty