Svieža ovocná dobrota s jemným tvarohom.
3⁄4 | balík | piškóty |
100 | gramov | maslo |
1 | kus | smotana na šľahanie 33% |
250 | gramov | tvaroh jemný |
500 | gramov | jahody |
1⁄2 | kus | citrón |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Piškóty pomelieme a pomiešame roztopeným maslom.
Jahody uvaríme s 2 lyžicami cukru , potom rozmixovať ponorným mixérom a necháme vychladnúť vznikne z toho taká hustá ovocná šťava- pena.
Spravíme si šľahačku do ktorej postupne pridáme 1,5 lyžice cukru, aj vanilínový cukor, kôru aj šťavu z 1/2 citróna a tvaroh.
A keď máme všetko hotové dávame do pohárikov postupne mrveničku, tvarohový krém, jahodovú šťavu-penu postup opakujeme a navrchu je mrvenička a ozdobíme.
Môže sa to robiť aj z čučoriedok, ríbezlí, postup ten istý len ríbezle prepasírujem po uvarení a rozmixovani. ( Viď pridané foto )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové Maryša rezy
LiViera | Maryša rezy
Orechové Maryša rezy
Fantastický orechový koláč so žĺtkovým korpusom a orechovým snehom na vrchu je doplnený o svieži marhuľový džem.
Kokosky
LiViera | Kokosky
Kokosky
Podrobný recept s návodom ako na obľúbené kokosové koláčiky - linecké kolieska natreté džemom s chutným krémom, kokosovou pusinkou namočené v čokoláde.