
Martuška 123 | Nepečený jablkový koláč
Rýchly nepečený dezert s korpusom z BeBe sušienok a orechov, jablkovou a smotanovou náplňou.
Ingrediencie
Korpus: | ||
160 | gramov | BeBe keksy |
120 | gramov | mleté orechy |
100 | gramov | maslo |
Jablková náplň: | ||
1200 | gramov | jablká |
3 | polievkové lyžice | med |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
Smotanová náplň: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | polievková lyžica | med |
1 | balík | vanilkový cukor |
Postup
Sušienky, orechy, rozpustené maslo zmiešame spolu a natlačíme do tortovej formy. Dáme schladiť do chladničky.
Postrúhané jablká, vanilkový cukor, med, dám trochu podusiť. Zlatý klas rozmiešame v troche vody a vylejeme do jabĺk a uvaríme. Necháme trocha vychladnúť a dáme na pripravený, schladený korpus. Vložíme do chladničky stuhnúť.
Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a medom, keď je vyšľahaná ručne zamiešame kyslú smotanu a šľahačku natrieme na jablká.
Na pár hodín dám do chladničky.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.