
mirka2 | Zebro rezy
Výborný tradičný sviatočný kysnutý koláč s orechovou a makovou náplňou.
Ingrediencie
Kvások: | ||
150 | millilitrov | mlieko |
8 | dekagramov | kryštálový cukor |
3 | dekagramov | droždie |
Cesto: | ||
2 | kusy | žĺtok |
kvások | ||
45 | dekagramov | hladká múka |
25 | dekagramov | Hera |
Maková plnka: | ||
25 | dekagramov | mletý mak |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
mlieko | ||
Orechová plnka: | ||
25 | dekagramov | mleté orechy |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
mlieko | ||
trocha | rum | |
Dokončenie: | ||
lekvár | ||
čokoládová poleva |
Postup
Cesto: Pripravíme si kvások, necháme vykysnúť pol hodiny. Múku s Palmarinom a kváskom vymiesime na hladké cesto a rozdelíme na tri časti.
Plnky: Sypké zmesi zalejeme horúcim mliekom, tak aby bola plnka redšia, keď je hustá, odlepuje sa od cesta. Vyvaľkáme si jednotlivé cesta a potupne ukladáme na vymastený a posypaný plech.
Spodné cesto potrieme lekvárom, na to rovnomerne rozotrieme makovú plnku, položíme ďalšie cesto, na ktoré dáme orechovú plnku. Na záver položíme posledné cesto.
Pečieme na 160 stupňov asi 30 - 35 minút. Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou.
Ďalšie recepty
Makový koláč s višňami
Kamila | Makový koláč s višňami
Makový koláč s višňami
Šťavnatý makový koláč s višňami či čerešňami. Jednoduchý recept na výborný ovocný koláč na nedeľu. Mak a ovocie k sebe vždy skvelo ladia.
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Kamila | Jednoduchý vláčny malinový koláč
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Fotorecept na úžasný a rýchly ovocný koláč s malinami. Ovocie môžete použiť aj iné - višne, čučoriedky, menšie kúsky marhúľ. Nižšie uvádzam aj bezlepkovú verziu.