
mirka2 | Zebro rezy
Výborný tradičný sviatočný kysnutý koláč s orechovou a makovou náplňou.
Kvások: | ||
150 | millilitrov | mlieko |
8 | dekagramov | kryštálový cukor |
3 | dekagramov | droždie |
Cesto: | ||
2 | kusy | žĺtok |
kvások | ||
45 | dekagramov | hladká múka |
25 | dekagramov | Hera |
Maková plnka: | ||
25 | dekagramov | mletý mak |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
mlieko | ||
Orechová plnka: | ||
25 | dekagramov | mleté orechy |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
mlieko | ||
trocha | rum | |
Dokončenie: | ||
lekvár | ||
čokoládová poleva |
Cesto: Pripravíme si kvások, necháme vykysnúť pol hodiny. Múku s Palmarinom a kváskom vymiesime na hladké cesto a rozdelíme na tri časti.
Plnky: Sypké zmesi zalejeme horúcim mliekom, tak aby bola plnka redšia, keď je hustá, odlepuje sa od cesta. Vyvaľkáme si jednotlivé cesta a potupne ukladáme na vymastený a posypaný plech.
Spodné cesto potrieme lekvárom, na to rovnomerne rozotrieme makovú plnku, položíme ďalšie cesto, na ktoré dáme orechovú plnku. Na záver položíme posledné cesto.
Pečieme na 160 stupňov asi 30 - 35 minút. Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou.
Ďalšie recepty
Medové rezy
Bejč | Medové rezy
Medové rezy
Recept na vynikajúce tradičné medové rezy so slivkovým lekvárom v strede
Orechové laskonky
Bejč | Orechové laskonky
Orechové laskonky
Vynikajúce orechové laskonky s lahodným pudingovo-maslovým krémom