
mirka2 | Zebro rezy
Výborný tradičný sviatočný kysnutý koláč s orechovou a makovou náplňou.
Ingrediencie
Kvások: | ||
150 | millilitrov | mlieko |
8 | dekagramov | kryštálový cukor |
3 | dekagramov | droždie |
Cesto: | ||
2 | kusy | žĺtok |
kvások | ||
45 | dekagramov | hladká múka |
25 | dekagramov | Hera |
Maková plnka: | ||
25 | dekagramov | mletý mak |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
mlieko | ||
Orechová plnka: | ||
25 | dekagramov | mleté orechy |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
mlieko | ||
trocha | rum | |
Dokončenie: | ||
lekvár | ||
čokoládová poleva |
Postup
Cesto: Pripravíme si kvások, necháme vykysnúť pol hodiny. Múku s Palmarinom a kváskom vymiesime na hladké cesto a rozdelíme na tri časti.
Plnky: Sypké zmesi zalejeme horúcim mliekom, tak aby bola plnka redšia, keď je hustá, odlepuje sa od cesta. Vyvaľkáme si jednotlivé cesta a potupne ukladáme na vymastený a posypaný plech.
Spodné cesto potrieme lekvárom, na to rovnomerne rozotrieme makovú plnku, položíme ďalšie cesto, na ktoré dáme orechovú plnku. Na záver položíme posledné cesto.
Pečieme na 160 stupňov asi 30 - 35 minút. Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou.
Ďalšie recepty
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Martuška 123 | Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Tento rýchly jablkový koláč je jednoduchý na prípravu a vždy sa vydarí.
Švajčiarska roláda - Swiss roll
LiViera
Švajčiarska roláda - Swiss roll
Švajčiarska roláda - Swiss roll nepochádza zo Švajčiarska. Je najjednoduchší a najchutnejší recept na roládu. Je veľmi jemná a krémová.