
reklama
V lete z čerstvých višní, v zime zo zaváraných.
Ingrediencie
125 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
120 | gramov | kryštálový cukor |
50 | gramov | kyslá smotana |
100 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
10 | gramov | kakao |
150 | gramov | vykôstkované višne |
Postup
Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme ostatné prísady okrem kakaa a miešame, kým zmes nie je hladká.
Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou a naplníme polovicou cesta. Rozložíme vykôstkované višne a zalejeme druhou polovicou cesta, ktoré najprv zafarbíme kakaom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 st. C 45 minút.
Vychladnutý koláč vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou.
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty