
Veľkonočná paska
Tradičný veľkonočný koláč z kysnutého cesta s hrozienkami.
550 | gramov | polohrubá múka |
30 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | sušené droždie |
80 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | mlieko |
2 | kusy | vajce |
140 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
hrozienka | ||
3 | polievkové lyžice | rum |
Na potretie: | ||
1 | kus | žĺtok |
Hrozienka namočíme do rumu.
Z teplého mlieka, droždia a trošku cukru si urobíme kvások.
Pridáme rozpustené maslo, hrozienka a ďalšie ingrediencie, všetko spolu vymiesime rukou alebo v robote a nakoniec pridáme hrozienka spolu s rumom. Premiešame dobre a necháme kysnúť.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na tri časti, z každej časti spravíme šúľok na spolu prepletieme tri šúľky a spojíme.
Uložíme do vymastenej tortovej formy a necháme ešte asi 30 minút kysnúť.
Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme na 190 stupňov asi 40 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.