
Recept s fotopostupom na božský koláč so slivkami a makom
Korpus: | ||
200 | gramov | polohrubá múka |
50 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | maslo |
Maková plnka: | ||
200 | gramov | mletý mak |
250 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | slivky |
Maková náplň:
Mlieko zohrejeme do varu, dáme dole z tepla nasypeme mak a cukor, vymiešame a necháme vychladnúť.
Slivky umyjeme, rozdelíme na polovičky a zbavíme kôstok.
Korpus:
všetky ingrediencie vymiesime na cesto. 3/4 cesta vyvaľkáme na rozmer okrúhlej formy, s rezervou na okraj. Opatrne preložíme pomocou valčeka na formu (vymastenú, múkou vysypanú), ideálne na takú čo ma odnímateľné dno. Moja mala priemer 27 cm a dokonca som to uhrala aj s bezlepkovou múkou, žiadna výhra, ale podarilo sa. Cesto som si podobrala tým odnímateľným dnom a tak preložila.
Dokončenie:
Na cesto rozotrieme rozotrieme makovú náplň a na ňu rovnomerne uložíme, polovičky sliviek. Vrch môžeme dozdobiť pásikmi zo zvyšného cesta. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 - 50 min, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.








- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty