reklama

Ríbezľový koláč s tvarohom a bielkovou penou

Pridal/a melisa dňa 11. 07. 2021 - 21:13 - Recepty melisa
Ríbezľový koláč s tvarohom a bielkovou penou, Recepty na koláče, melisa

reklama

Koláčik plný ríbezlí na nedeľné popoludnie

Ingrediencie
Korpus:
330 gramov polohrubá múka
100 gramov práškový cukor
3 kusy žĺtok
170 gramov maslo
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Náplň:
250 gramov jemný tvaroh
2 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus žĺtok
1 kus vanilkový cukor
1 polievková lyžica Gustin
Sneh:
4 kusy bielok
200 gramov cukor krupica
Dokončenie:
1 polievková lyžica Gustin
300 gramov červené ríbezle
3 polievkové lyžice ríbezľový džem
Postup

Cesto: v miske zmiesime zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, soľ a cukor. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladu cca na hodinu. (Stačí aj menej.)

Plnka: tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a Gustin zmiešame.

Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať.

Bielkový sneh: bielky, najlepšie sú z chladničky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Hotový sneh musí byť hustý a lesklý. Nakoniec jemne zamiešame Gustin.

Okrúhlu koláčovú formu, priemer 30 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy, vložíme pomocou valčeka do formy. Dáme predpiecť do rúry, teplota 180°C cca 15 minút, do ružova. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

Vychladnuté potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme tvarohovú plnku a nahusto posypeme ríbezľami. Bielkovú penu ozdobne nastriekame cukrárenským vreckom s ozdobnou špičkou. Penu môžeme iba rozotrieť. Vrátime naspäť do rúry a pri teplote 150°C sušíme cca 35-40 minút do zlatista.

Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Priemer 5 (6 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama