
Melisa | Ríbezľový s tvarohom a bielkovou penou.
Koláčik plný ríbezlí na nedeľné popoludnie.Kyselkavé prekvapenie v podobe ríbezlí na tvarohovej náplni ukryté pod sladkou perinou si získa aj vás.
Korpus: | ||
330 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | žĺtok |
170 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | Gustin |
Sneh: | ||
4 | kusy | bielok |
200 | gramov | cukor krupica |
Dokončenie: | ||
1 | polievková lyžica | Gustin |
300 | gramov | červené ríbezle |
3 | polievkové lyžice | ríbezľový džem |
Cesto: v miske zmiesime zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, soľ a cukor. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladu cca na hodinu. (Stačí aj menej.)
Plnka: tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a Gustin zmiešame.
Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať.
Bielkový sneh: bielky, najlepšie sú z chladničky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Hotový sneh musí byť hustý a lesklý. Nakoniec jemne zamiešame Gustin.
Okrúhlu koláčovú formu, priemer 30 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy, vložíme pomocou valčeka do formy. Dáme predpiecť do rúry, teplota 180°C cca 15 minút, do ružova. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.
Vychladnuté potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme tvarohovú plnku a nahusto posypeme ríbezľami. Bielkovú penu ozdobne nastriekame cukrárenským vreckom s ozdobnou špičkou. Penu môžeme iba rozotrieť. Vrátime naspäť do rúry a pri teplote 150°C sušíme cca 35-40 minút do zlatista.
Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Čierna ruža
Bejč
Čierna ruža
Fotorecept na efektný zákusok s roládou v korpuse, chutným pudingovým krémom a čokoládovou polevou.
Malinový rez
Bejč
Malinový rez
Vynikajúci svieži zákusok s malinovým pudingom v korpuse, tvarohovým krémom a piškótami v reze.