
Šťavnatý koláčik s jogurtom v ceste, ktorý sa pečie opačne, kde marhule s cukrom skaramelizujú a dodajú koláčiku božskú chuť.
150 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kakao |
200 | gramov | biely jogurt |
1 | štipka | soľ |
6 | kusy | marhule |
50 | gramov | hnedý cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor a šľaháme až do krémovej konzistencie.
Do toho postupne prišľaháme žĺtky po jednom. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a túto zmes postupne pridávame k maslu s cukrom a žĺtkami na striedačku s jogurtom. To už šľaháme na nízkych otáčkach.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a potom už len sneh zľahka primiešame k cestu.
Plech na pečenie vytrieme maslom, posypeme hnedým cukrom (trstinovým), poukladáme polky marhúľ tak, aby sa nám dal koláč potom pekne krájať na porcie a zalejeme cestom.
Pečieme na 170 stupňov 25-30 minút. Necháme úplne vychladnúť a až potom koláčik prevrátime a nakrájame.
Ja som ho robila v bezlepkovej verzii, klasickú múku som nahradila bezlepkovou a práškový cukor som nahradila kokosovým cukrom.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty