reklama

Obrátený marhuľový koláč

Pridal/a Dada 2608 dňa 27. 08. 2021 - 17:50 - Recepty Dada 2608
Obrátený marhuľový koláč, Recepty na koláče, Dada 2608

reklama

Šťavnatý koláčik s jogurtom v ceste, ktorý sa pečie opačne, kde marhule s cukrom skaramelizujú a dodajú koláčiku božskú chuť.

Ingrediencie
150 gramov polohrubá múka
150 gramov práškový cukor
120 gramov maslo
3 kusy vajce
6 polievkové lyžice kakao
200 gramov biely jogurt
1 štipka soľ
6 kusy marhule
50 gramov hnedý cukor
1 balík prášok do pečiva
Postup

Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor a šľaháme až do krémovej konzistencie.

Do toho postupne prišľaháme žĺtky po jednom. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a túto zmes postupne pridávame k maslu s cukrom a žĺtkami na striedačku s jogurtom. To už šľaháme na nízkych otáčkach.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli a potom už len sneh zľahka primiešame k cestu.

Plech na pečenie vytrieme maslom, posypeme hnedým cukrom (trstinovým), poukladáme polky marhúľ tak, aby sa nám dal koláč potom pekne krájať na porcie a zalejeme cestom.

Pečieme na 170 stupňov 25-30 minút. Necháme úplne vychladnúť a až potom koláčik prevrátime a nakrájame.

Ja som ho robila v bezlepkovej verzii, klasickú múku som nahradila bezlepkovou a práškový cukor som nahradila kokosovým cukrom.

Doplňujúce obrázky
Obrátený marhuľový koláč, Recepty na koláče, Dada 2608, 1
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama