Obrátený jablčník

Popis

Jablkový koláčik trochu inak Mrkám

Obrátený jablčník - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

6kusyvajce
30dekagramykryštálový cukor
150millilitrovolej
150millilitrovteplá voda
30dekagramypolohruba muka
1⁄2balíkprášok do pečiva
1kilogramjablka
10dekagramykryštálový cukor do jabĺk
15dekagramymak
10dekagramycukor do makového cesta
20dekagramycokolada
  Cera (veľkosť orecha)
  maslo (veľkosť orecha)

Inštrukcie

Jablká ošúpeme, nastrúhame a krátko podusíme s 10dg cukru do mäkka.Necháme trochu vychladnúť.

Žĺtka vymiešame do peny s 30dg kryštálovým cukrom, za stáleho šľahania pridáme horúcu vodu a olej.Z bielkov vyšľaháme sneh, do snehu jemne metlou zapracujeme žĺtkovú zmes a múku s práškom do pečiva.

Na plech položíme papier na pečenie, na to rovnomerne rozložíme udusené jablká.

Z cesta odoberieme 1/3 a vylejeme na jablká.

Do zvyšného cesta zapracujeme nemletý mak a a ešte  10dg cukru.

Vylejeme na žlté cesto.

Začneme piecť na 180, po 5 minútach stiahneme na 150 a pečieme ešte asi 30 minút.

Vychladený koláčik prevrátime na druhý plech, stiahneme papier na pečenie a polejeme roztopenou čokoládou s cerou a maslom.(to maslo je tam kvôli tomu aby čokoláda netvrdla na kameň ale aby sa "vžila" do jabĺk).

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Aká si ty šikovnica. ÁnoTen musí byť skvelý.

díkMrkám je, fakt je dobrýÁno "a při tom taková blbost" Chichocem saChichocem saChichocem sa

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazyk

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.