Obrátený jablčník

Popis

Jablkový koláčik trochu inak Mrkám

Obrátený jablčník - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

6kusyvajce
30dekagramykryštálový cukor
150millilitrovolej
150millilitrovteplá voda
30dekagramypolohruba muka
1⁄2balíkprášok do pečiva
1kilogramjablka
10dekagramykryštálový cukor do jabĺk
15dekagramymak
10dekagramycukor do makového cesta
20dekagramycokolada
  Cera (veľkosť orecha)
  maslo (veľkosť orecha)

Inštrukcie

Jablká ošúpeme, nastrúhame a krátko podusíme s 10dg cukru do mäkka.Necháme trochu vychladnúť.

Žĺtka vymiešame do peny s 30dg kryštálovým cukrom, za stáleho šľahania pridáme horúcu vodu a olej.Z bielkov vyšľaháme sneh, do snehu jemne metlou zapracujeme žĺtkovú zmes a múku s práškom do pečiva.

Na plech položíme papier na pečenie, na to rovnomerne rozložíme udusené jablká.

Z cesta odoberieme 1/3 a vylejeme na jablká.

Do zvyšného cesta zapracujeme nemletý mak a a ešte  10dg cukru.

Vylejeme na žlté cesto.

Začneme piecť na 180, po 5 minútach stiahneme na 150 a pečieme ešte asi 30 minút.

Vychladený koláčik prevrátime na druhý plech, stiahneme papier na pečenie a polejeme roztopenou čokoládou s cerou a maslom.(to maslo je tam kvôli tomu aby čokoláda netvrdla na kameň ale aby sa "vžila" do jabĺk).

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Aká si ty šikovnica. ÁnoTen musí byť skvelý.

díkMrkám je, fakt je dobrýÁno "a při tom taková blbost" Chichocem saChichocem saChichocem sa

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazyk

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.