
Výborný koláčik pre všetkých milovníkov maku
4 | kusy | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | hrnček | špaldová múka celozrnná |
1 | hrnček | mak |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
160 | gramov | maslo |
trocha | hrozienka | |
trocha | orechy | |
Cukrová poleva: | ||
100 | gramov | práškový cukor |
50 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Na nižších otáčkach primiešame múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva.
Môžeme pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru. Na záver primiešame roztopené maslo. Môžete pridať hrozienka, orechy obalené v múke, škrobe.
Pečieme v forme na biskupský chlebíček, ktorú sme vymastili a vysypali múkou, pri teplote cca 170 - 180°C cca 50 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Po vychladnutí, môžeme poliať čokoládovou polevou, klasickou, alebo bielou, prípadne cukrovou polevou (100 práškový cukor, 50 horúca voda, 2PL citrónovej šťavy - robila som od oka )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty