Makový koláč

Popis

Výborný koláčik pre všetkých milovníkov maku

Makový koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

4kusyvajicka
3⁄4šálkytrsrtinového (práškového) cukru
1šálkašpaldová celozrná (obyč. polohrubá) múka
1šálkanemletý mak
2čajové lyžičkyprášok do pečiva
160gramovmasla
 trochahrozienka, orechy...

Inštrukcie

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Na nižších otáčkach primiešame múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva. Môžeme pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru. Na záver primiešame roztopené maslo. Môžete pridať hrozienka, orechy  obalené v múke, škrobe. Pečieme v forme na biskupský chlebíček, ktorú sme vymastili a vysypali múkou, pri teplote cca 170 - 180°C cca 50 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po vychladnutí, môžeme poliať čokoládovou polevou, klasickou, alebo bielou, prípadne cukrovou polevou (100 práškový cukor, 50 horúca voda, 2PL citrónovej šťavy - robila som od oka )

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.