
Jednoduchá príprava výborný, výsledok.
Ingrediencie
Cesto: | ||
550 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Palmarin |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
300 | gramov | kyslá smotana |
Plnka: | ||
150 | gramov | mletý mak |
4 | polievkové lyžice | slivkový lekvár |
Na posypanie: | ||
trocha | práškový cukor |
Postup
Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, soľ, zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky, kyslú smotanu. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie vložíme do chladničky aspoň 1-2 hodiny stuhnúť.
Vychladené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na tri rovnaké časti. Pripravíme makovú plnku mak mletý zmiešame s lekvárom, aby plnka nebola riedka.
Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na spodnú časť cesta dáme makovú plnku na vrchnú urobíme tvoritkom alebo nožom zárezy viď, foto.
Cesto zrolujeme nakrájame mini záviny konce zľahka pritlačíme, aby nám nevyšla, plnka. Plech vyložíme papierom na pečenie poukladáme.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 20 - 25 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.







- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Mramorový korpus na tortu
LiViera | Mramorový korpus na tortu
Mramorový korpus na tortu
Vláčny mramorový korpus na tortu. Môžete plniť vaječným krémom vanilkovým alebo kakaovým.
Banánový sen
Bejč | Banánový sen
Banánový sen
Lahodný banánový zákusok s kakaovým korpusom, čerstvými banánmi, jemným banánovým krémom a dvoma druhmi šľahačky.