
Ľahký koláčik vhodný na osvieženie
Piškóta: | ||
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | cukor |
1 | deciliter | voda |
1⁄2 | deciliter | olej |
1 | kus | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
2 | kusy | smotanový puding |
1 | liter | mlieko |
250 | gramov | tvaroh jemný |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Dokončenie: | ||
jahody | ||
želatína | ||
džem |
Piškóta:
Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme vodu olej a zmiešame. Pridáme múku, PDP, kakao a vyšľahané bielka. Cesto vylejeme na vopred vymastený plech.Pečieme pri 180' asi 20min.
Plnka:
Pudingy uvaríme podľa predlohy v 1l mlieka s 2 PL cukru kryštál. Keď nám puding vychladne pridáme jemný tvaroh a ochutíme práškovým cukrom.
Upečenú piškótu potrieme džemom. Navrstvíme vyvhladnutú plnku na ktorú uložíme jahody alebo ovocie podľa chuti. Želatinu pripravíme podľa návodu a ešte vlažnú nalejeme na ovocie. Necháme stuhnúť a podávame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.