Kysnutý koláč s marhuľami a posýpkou

Popis

Jednoduchý kysnutý koláč s ovocím, ktorý zvládne každý.

Kysnutý koláč s marhuľami a posýpkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

200gramovhladka muka
200gramovpolohruba muka
1kusžĺtko
1štipkasoľ
250millilitrovmlieko
1polievková lyžicakryštálový cukor
1⁄2kusdroždie
1⁄2deciliterolej
15kusymarhule
Posypka
80gramovpolohruba muka
60gramovpraskový cukor
60gramovhera alebo maslo

Inštrukcie

Zo stuhnutého masla, cukru a múky si pripravíme posýpku mrvením medzi rukami, pripravenú dáme do chladničky.

Pripravíme si kvásokMlieko dáme zohriaťspolu s kryštálovým cukrom, aby bolo vlažné, nie horúce, do zohriateho namrvíme droždie a necháme kysnúť.

Do nádoby kde budeme hnietiť cesto dáme múku, soľ a žĺtko a pomaly zalievame pripraveným kváskom.Nevylejeme celé mlieko, pretože každá múka saje tekutiny inakšie.Trošku mlieka necháme, ak bude treba, dolejeme.Cesto hnietime a keď je múka už napitá mliekom, prilejeme olej a miesime.Ak je cesto moc tuhé, dolejeme aj zvyšok mlieka, aj je príliž riedke, dosypeme múku.

Prikryjeme utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste.

Rúru zapneme na 200 stupňov.Marhule odkôstkujeme.Plech na pečenie potrieme olejom

Vykysnuté cesto dáme na plech a rukami ho rovnomerne roztiahneme po plechu, poukladáme marhule.Necháme ešte podkysnúť asi 15 minút.Posypeme posýpkou a dáme piecť.Rúru stiahneme na 190 stupňov a pečieme asi 25-30 minút.

Ak sa pečie kysnuté cesto moc dlho, je vysušené.

Dobrú chuť Úsmev

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.