kysnuté cesto /buchty/

Popis

môžeme použiť na rôzne koláče, buchty...

kysnuté cesto /buchty/ - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojSlovenská ľudová kuchárka pre každý stôl z roku 1944
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

2decilitrevlažné mlieko - kvások
1kusdroždie - kvások
5dekagramycukor kryštál - kvások - môže sa dať časť cukru do múky a nie do kvásku
90dekagramymuka hladka
 trochasoľ
2kusyžltka
3decilitrevlažné mlieko
10dekagramyrozpustené maslo
30dekagramyslivkový lekvár - náplň
10dekagramyrozpustené maslo na potretie

Inštrukcie

Urobíme kvások, po jeho vykysnutí,  pridáme do preosiatej múky, žĺtok, soli  a rukou miesime cesto, prilievame vlažné mlieko - dobre vymiesime, potom po lyžiciach pridávame rozpustené maslo /po každej lyžici treba dobre premiesiť/ a necháme vykysnúť,  vyvaľkáme, vykrojíme cesto na buchty , /ja som krájala na kúsky/ naplníme slivkovým lekvárom a poukladáme na maslom vymazaný plech, maslom potierame aj buchty, aby sa pri pečení nezlepili. Necháme chvíľku ešte vykysnúť a len potom pečieme.  Pečieme na 200 stupňov cca 20-25 min  - podľa rúry /do ružova/. Dobrú chuť!

 

Poznámky

cesto - vynikajúce, ľahučké, mäkké, chutné - veľmi dobre sa s ním pracuje

kysnuté cesto /buchty/ - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Parááááááááááááádne buchtičky,len sa do nich zahryznúť!!!!ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSrdceSrdceSrdceSrdceSrdce

Ďakujem! Sú naozaj vynikajúceVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykSrdceSrdceSrdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.