Vynikajúce cesto, ktoré môžete použiť na buchty a iné kysnuté koláče.
Ingrediencie
| Kvások: | ||
| 2 | decilitre | mlieko |
| 1 | kus | droždie |
| 5 | dekagramov | kryštálový cukor |
| Cesto: | ||
| 90 | dekagramov | hladká múka |
| trocha | soľ | |
| 2 | kusy | žĺtok |
| 3 | decilitre | mlieko |
| 10 | dekagramov | maslo |
| Plnka: | ||
| 30 | dekagramov | slivkový lekvár |
| Na potretie: | ||
| 10 | dekagramov | maslo |
Postup
Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Keď kvások vykysne, pridáme ho do preosiatej múky spolu so žĺtkom a soľou.
Rukou vymiesime cesto, prilievame vlažné mlieko. Cesto dobre vymiesime a potom po lyžiciach pridávame rozpustené maslo. Po každej lyžici treba dobre premiesiť. Cesto necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme, vykrojíme na buchty a naplníme slivkovým lekvárom.
Poukladáme na maslom vymazaný plech, rozpusteným maslom potrieme aj buchty, aby sa pri pečení nezlepili.
Necháme chvíľku ešte vykysnúť a len potom pečieme. Pečieme na 200 stupňov cca 20-25 min - podľa rúry do ružova. Dobrú chuť!
cesto - vynikajúce, ľahučké, mäkké, chutné - veľmi dobre sa s ním pracuje
Ďakujem! Sú naozaj vynikajúce![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte

Parááááááááááááádne buchtičky,len sa do nich zahryznúť!!!!















