Popis
môžeme použiť na rôzne koláče, buchty...

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | Slovenská ľudová kuchárka pre každý stôl z roku 1944 |
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
2 | decilitre | vlažné mlieko - kvások |
1 | kus | droždie - kvások |
5 | dekagramy | cukor kryštál - kvások - môže sa dať časť cukru do múky a nie do kvásku |
90 | dekagramy | muka hladka |
trocha | soľ | |
2 | kusy | žltka |
3 | decilitre | vlažné mlieko |
10 | dekagramy | rozpustené maslo |
30 | dekagramy | slivkový lekvár - náplň |
10 | dekagramy | rozpustené maslo na potretie |
Inštrukcie
Urobíme kvások, po jeho vykysnutí, pridáme do preosiatej múky, žĺtok, soli a rukou miesime cesto, prilievame vlažné mlieko - dobre vymiesime, potom po lyžiciach pridávame rozpustené maslo /po každej lyžici treba dobre premiesiť/ a necháme vykysnúť, vyvaľkáme, vykrojíme cesto na buchty , /ja som krájala na kúsky/ naplníme slivkovým lekvárom a poukladáme na maslom vymazaný plech, maslom potierame aj buchty, aby sa pri pečení nezlepili. Necháme chvíľku ešte vykysnúť a len potom pečieme. Pečieme na 200 stupňov cca 20-25 min - podľa rúry /do ružova/. Dobrú chuť!
Poznámky
cesto - vynikajúce, ľahučké, mäkké, chutné - veľmi dobre sa s ním pracuje

Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 366x
Komentáre
Parááááááááááááádne buchtičky,len sa do nich zahryznúť!!!!
















Ďakujem! Sú naozaj vynikajúce




