
Jednoduchý koláčik s maslovo tvarohovým krémom dochutený citrónovou alebo pomarančovou kôrou.
Piškóta: | ||
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄2 | deciliter | olej |
1⁄2 | deciliter | voda |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
750 | gramov | tvaroh jemný |
1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
3 | čajové lyžičky | citrónová kôra |
Na ozdobu: | ||
čokoláda |
Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne prišľaháme horúcu vodu a olej. Dávame pozor aby nám masa "nespadla". Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a opatrne primiešame ku vajciam.
Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňoch 10-12 minút.
Krém:
Rovnako chutný bude aj s pol kila tvarohom.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom skoro až do bielej hmoty, prišľaháme jemný roztierateľný tvaroh a citrónovú kôru.(kupujem aj citrónovú aj pomarančovú, s oboma je to výborný krém.)
Krém nanesieme na vychladnutú piškótu, posypeme postrúhanou čokoládou a necháme dobre stuhnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty