
Výživný koláčik s množstvom vitamínov.
Ingrediencie
60 | dekagramov | jablká |
40 | dekagramov | kryštálový cukor |
40 | dekagramov | polohrubá múka |
2 | kusy | vajce |
2 | decilitre | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
štipka | soľ | |
1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
trocha | škorica | |
2 | polievkové lyžice | lekvár |
2 | polievkové lyžice | mleté vlašské orechy |
2 | polievkové lyžice | chia semiačka |
Postup
Nastrúhame si očistené jabĺčka. Vytlačíme si z nich asi 1,5 - 2 dl šťavy, do ktorej namočíme chia semiačka. Necháme ich napučať asi 1/2hod.
Vymiešame si 2 celé vajíčka s kryš. cukrom a olejom. Pridáme vanil. cukor a škoricu. Do hmoty prisypeme múku, práš. do peč. a sódu bic. Pridáme nastrúhané jablká a chia semiačka. Dobre premiešame, najlepšie ručne.
Cesto dáme na vymast. a vysyp. plech a uhladíme. Pečieme pomaly na 150-160 stupňoch až do ružova podľa potreby. Či je cesto upečené sa presvedčíme špajdlou, ktorú pichneme do cesta. Ak sa cesto nelepí je upečené. Ešte na horúci koláč natrieme lekvár a posypeme mletými orechami. Po vychladnutí pokrájame.
Je to výborný koláčik, nenáročný na prípravu a ešte k tomu výživný.
Ku koláčiku sa veľmi dobre hodí káva .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.