
Jablkový miesený koláčik v zdravšej verzii
Ingrediencie
600 | gramov | špaldová múka |
150 | gramov | kokosový cukor |
2 | kusy | vajce |
100 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | maslo |
štipka | soľ | |
1 | kus | prášok do pečiva |
jablká | ||
škorica | ||
hrozienka | ||
mletý mak | ||
posekané pistácie |
Postup
Na cesto si zamiesime dokopy maslo, múku, cukor, vajcia, soľ a mlieko. Dostaneme elastické cesto, ktoré si rozvaľkáme na 2 rovnaké pláty na papier na pečenie. Nastrúhané jablká /máme radi veľa plnky, tak množstvo jabĺk každý podľa seba :) /vyžmýkame od prebytočnej šťavy a rozdelíme na polovicu.
Do jednej pridáme cukor podľa chuti / ja som nepridávala, jablká boli sladké/, škoricu a pomletý mak. Premiešame a dáme na rozvaľkané cesto / na jednu polovicu/.
Do druhej pridáme cukor podľa chuti, škoricu a posekané pistácie. Premiešame a dáme na druhú polovicu plechu.
Prikryjeme druhým platom cesta, popicháme vidličkou a cca 1 hodinu na 175 stupňoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.