Figová torta s tvarohom

Pridal/a Alexandra Masarova

Rýchly, jednoduchý a svieži koláčik. Kto má rád škoricu, môže vanilkový cukor nahradiť škoricovým. Orieškami ani hrozienkami v tomto prípade nešetríme a pridáme ich podľa vlastnej chuti. Koláčik podávame chladený. Verím, že s dobrou kávičkou vám spríjemní prichádzajúce jesenné popoludnia. 

Figová torta s tvarohom  - recept
Výnos
Porcie
Zdrojinternet + vlastne
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

200gramovkyslá smotana
500gramovtvaroh jemný bez hrudiek
4kusyvajce
7polievkové lyžicedetská krupica
2kusyvanilkový cukor
5kusyfigy čerstvé
1čajová lyžičkavanilková aróma
  kešu orechy posekané
  hrozienka

Inštrukcie

Kyslú smotanu zmiešame s krupicou. Medzitým ošúpeme, rozmixujeme figy a zmiešame ich s cukrom a vanilkovou arómou.

K smotane primiešame vajcia. Pridáme tvaroh, pomixované figy, za hrsť hrozienok a posekané kešu oriešky.

Tortovú formu (24 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Zmes vylejeme do formy. Pečieme v predhriatej rúre na 190 st. cca 40 minút.

Podávame chladené. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.