
Alexandra Masarova | Figová torta s tvarohom
Rýchly, jednoduchý a svieži koláčik. Kto má rád škoricu, môže vanilkový cukor nahradiť škoricovým. Orieškami ani hrozienkami v tomto prípade nešetríme a pridáme ich podľa vlastnej chuti. Koláčik podávame chladený. Verím, že s dobrou kávičkou vám spríjemní prichádzajúce jesenné popoludnia.
200 | gramov | kyslá smotana |
500 | gramov | tvaroh jemný bez hrudiek |
4 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | detská krupica |
2 | kusy | vanilkový cukor |
5 | kusy | figy čerstvé |
1 | čajová lyžička | vanilková aróma |
kešu orechy posekané | ||
hrozienka |
Kyslú smotanu zmiešame s krupicou. Medzitým ošúpeme, rozmixujeme figy a zmiešame ich s cukrom a vanilkovou arómou.
K smotane primiešame vajcia. Pridáme tvaroh, pomixované figy, za hrsť hrozienok a posekané kešu oriešky.
Tortovú formu (24 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Zmes vylejeme do formy. Pečieme v predhriatej rúre na 190 st. cca 40 minút.
Podávame chladené.
Vyzerá úžasne

