
Katmitka | Čokoládovo-lieskovcová bábovka
Výborná vláčna kakaová bábovka s lieskovými orechmi, strúhanými jablkami a čokoládovou polevou.
60 | gramov | tmavá čokoláda |
125 | gramov | maslo |
2 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
125 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | lieskové orechy |
150 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | kusy | jablko |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
Rúru predhrejeme na 180 C. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme Čokoládu spoluv s maslom roztopíme nad parou a necháme trochu ochladiť.
Bielka oddelíme od žĺtok . K nielkam pridáme štipku soli s výšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do penista.
K žĺtkovej pene pridáme mleté lieskovce, preosiatu múku s práškom do pečiva a zamiešame varechou. Túto hmotu teraz pridáme k vychladnutej čokoláde zľahka premiešame.
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo a taktiež pridáme k čokoládovej hmote. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielok.
Cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť zhruba na 45 minút. Prvých 10 min pečieme na 200 C a následne zmiernime na 170/180. Závisí od rúry.

Katmitka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty