reklama

Mramorovaná bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi

Pridal/a sedita321321 dňa 17. 10. 2022 - 21:53 - Recepty sedita321321
Mramorovaná bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi, Recepty na koláče, sedita321321

sedita321321


reklama

Klasika, ktorá neomrzí. Jednoduchá príprava, pochutí si celá rodinka.

Ingrediencie
250 gramov múka polohrubá
4 kusy vajce
250 gramov cukor práškový
100 millilitrov olej
100 millilitrov voda horúca
1 polievková lyžica kakao
1 balík kypriaci prášok s vínnym kameňom
50 gramov čokoláda horká
50 gramov vlašské orechy
Na vysypanie formy:
  trocha maslo
  trocha múka
Postup

V miske zmiešame preosiatu múku a kypriaci prášok. Čokoládu a orechy nasekáme na drobné kúsky. Práškový cukor preosejeme.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky odložíme do chladničky, neskôr vyšľaháme so štipkou soli.

Žĺtky dáme do misy šľahača, pridáme cukor a za postupného pridávania oleja a horúcej vody vyšľaháme.

Do vyšľahanej zmesi ručne po lyžiciach zamiešame zľahka múku a  sneh z bielkov.

Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej zamiešame preosiate kakao.

Do pripravenej formy nalejeme striedavo bledé a kakaové cesto a jednotlivé farebné vrstvy zakaždým posypeme nasekanými orechmi a čokoládou. Pomocou špajdle cesto zľahka premiešame a vytvoríme vzor.

Naplnenú formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 30 minút.

Bábovku vo forme položíme na pár minút na mriežku, potom vyklopíme, necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom a servírujeme. Dobrú chuť!

 

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama