
Kamila | Černicovo-mandľový koláč
reklama
Výborný černicový koláčik, ovocie môžete zameniť aj za iné, mandle za vlašské orechy.
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | špaldová múka celozrnná |
100 | gramov | mleté mandle |
1 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | hrnček | olej |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
500 | gramov | černice |
Postup
Vajíčka s cukrom vymiešame do svetlej peny, krátko zašľaháme olej a na nižších otáčkach na striedačku pridávame vlažné mlieko a múku zmiešanú s mletými mandľami a práškom do pečiva.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozložíme naň umyté černice a pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Koláčik je nižší, ale božský.
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
Dobrý deň, chcem sa spýtať, aký veľký plech ste použili.
Mária
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie som si ista, ale asi velke plech, kolacik je nizsi v mensom moze byt vyssi, len trosku dlhsie asi treba piect.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.