
Koláč zo zrelých banánov, ktoré už nikto nechce jesť:)
Ingrediencie
3 | kusy | banán |
300 | gramov | polohrubá múka |
75 | millilitrov | olej |
75 | millilitrov | maslo |
2 | kusy | vajce |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | hrnček | hrozienka |
1 | hrnček | vlašské orechy |
1 | štipka | soľ |
1 | kus | čokoládová poleva |
Postup
Múku môžeme použiť špaldovú.Banány prezreté.Maslo roztopíme.Vlašské orechy podrvíme.
Vidličkou roztlačime banány v miske. Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vyšľaháme spolu s cukrom, pridávame postupne vodu aj olej s maslom.
Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a ručne vmiešame do masy s banánmi. V inej mise vyšľaháme tuhý sneh, ten nakoniec vmiešame do cesta.
Pridáme aj hrozienka a drvené vlašské orechy. Dôkladne zamiešame. Cesto je hotové.
Plech rozmery 25 x 35 cm potrieme tukom a posypeme múkou.
Cesto dáme na plech, zarovnáme.
Koláč pečieme asi 30 min. Podľa chuti môžeme vrch potrieť čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.