Banánovo karamelový cheesecake

Popis

Kto má rád banány, karamel a škoricu, určite musí vyskúšať!

Banánovo karamelový cheesecake - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Základ
2balíkyBB keksy červené
50gramovsušené banány
120gramovmaslo
plnka
2kusyzrelé banány (môžu byť 3)
  šťava z jedného citróna
500gramovsmotanovy syr
500gramovricotta
4kusyvajcia
1kusvanilinovy cukor
400gramovkaramelové salko
2čajové lyžičkyzarovnané mletej škorice

Inštrukcie

Základ:
Najemno rozdrvíme sušienky a sušené banány,omrvinky dame do misy a prilejeme roztopené maslo.(Ak hmota nedrží, pridáme ešte trošku masla).Zmes pevne natlačíme do tortovej formy,ktorú máme vystlanú papierom na pečenie.Tortovú formu si obalíme foliou a vložíme ju do pekáča s vodou. (Obaĺujem do folie este predtým ako nalievam plnku na základ,do vody formu dávam uz aj s plnkou)
 
Plnka:
Banány zmixujeme spolu s citrónovou šťavou na hladké pyré.
Vo väčšej mise vymiešame smotanový syr,riccotu,pridáme vajcia,vanilkový cukor,karamelové salko,škoricu a banánove pyre.
Banánovu zmes vylejeme na zaklad a pecieme pri teplote 170 asi 1-1 1/4 hodiny. Cheesecake vyberieme z "vodneho kupela", nozom prejdeme po okraji aby nepopraskal a nechame volne vychladnut a potom ho aspon na 3 hodiny dame do chladnicky stuhnut (ja davam na noc). Cheesecake po upeceni ma byt po bokoch pevný v strede mierne trasľavý.
Priemer formy 24cm.
 
Dobrú chuť!

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.