Popis
Kto má rád banány, karamel a škoricu, určite musí vyskúšať!

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Základ | ||
2 | balíky | BB keksy červené |
50 | gramov | sušené banány |
120 | gramov | maslo |
plnka | ||
2 | kusy | zrelé banány (môžu byť 3) |
šťava z jedného citróna | ||
500 | gramov | smotanovy syr |
500 | gramov | ricotta |
4 | kusy | vajcia |
1 | kus | vanilinovy cukor |
400 | gramov | karamelové salko |
2 | čajové lyžičky | zarovnané mletej škorice |
Inštrukcie
Základ:
Najemno rozdrvíme sušienky a sušené banány,omrvinky dame do misy a prilejeme roztopené maslo.(Ak hmota nedrží, pridáme ešte trošku masla).Zmes pevne natlačíme do tortovej formy,ktorú máme vystlanú papierom na pečenie.Tortovú formu si obalíme foliou a vložíme ju do pekáča s vodou. (Obaĺujem do folie este predtým ako nalievam plnku na základ,do vody formu dávam uz aj s plnkou)
Plnka:
Banány zmixujeme spolu s citrónovou šťavou na hladké pyré.
Vo väčšej mise vymiešame smotanový syr,riccotu,pridáme vajcia,vanilkový cukor,karamelové salko,škoricu a banánove pyre.
Banánovu zmes vylejeme na zaklad a pecieme pri teplote 170 asi 1-1 1/4 hodiny. Cheesecake vyberieme z "vodneho kupela", nozom prejdeme po okraji aby nepopraskal a nechame volne vychladnut a potom ho aspon na 3 hodiny dame do chladnicky stuhnut (ja davam na noc). Cheesecake po upeceni ma byt po bokoch pevný v strede mierne trasľavý.
Priemer formy 24cm.
Dobrú chuť!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 6210x