reklama

Banánovo-karamelový cheesecake

Pridal/a Katka2402 dňa 24. 08. 2017 - 09:47 - Recepty Katka2402
Banánovo-karamelový cheesecake, Recepty na koláče, Katka2402

reklama

Kto má rád banány, karamel a škoricu, určite musí vyskúšať!

Ingrediencie
Korpus:
2 balíky BeBe keksy
50 gramov sušené banány
120 gramov maslo
Plnka:
3 kusy banány
1 kus citrón
500 gramov smotanový syr
500 gramov ricotta
4 kusy vajce
1 kus vanilkový cukor
400 gramov Salko karamelové
2 čajové lyžičky škorica mletá
Postup

Základ:

Najemno rozdrvíme sušienky a sušené banány na omrvinky, dáme do misy a prilejeme roztopené maslo. Ak hmota nedrží, pridáme ešte trošku masla.

Zmes pevne natlačíme do tortovej formy, ktorú máme vystlanú papierom na pečenie.

Tortovú formu si obalíme fóliou a vložíme ju do pekáča s vodou. Obaľujem do fólie ešte predtým ako nalievam plnku na základ, do vody formu dávam už aj s plnkou.

Plnka:

Banány zmixujeme spolu s citrónovou šťavou na hladké pyré.

Vo väčšej mise vymiešame smotanový syr, riccotu, pridáme vajcia, vanilkový cukor, karamelové Salko, škoricu a banánové pyré.

Banánovú zmes vylejeme na základ a pečieme pri teplote 170 asi 1-1 1/4 hodiny.

Cheesecake vyberieme z "vodného kúpeľa", nožom prejdeme po okraji, aby nepopraskal a necháme voľne vychladnúť. Potom ho aspoň na 3 hodiny dáme do chladničky stuhnúť, ja tam cheesecake nechávam celú noc.

Cheesecake po upečení má byť po bokoch pevný v strede mierne trasľavý.

Priemer formy 24cm.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama