Banánovo-karamelový cheesecake

Pridal/a Katka2402

Kto má rád banány, karamel a škoricu, určite musí vyskúšať!

Banánovo-karamelový cheesecake - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Základ
2balíkyBB keksy červené
50gramovsušené banány
120gramovmaslo
plnka
2kusyzrelé banány (môžu byť 3)
  šťava z jedného citróna
500gramovsmotanovy syr
500gramovricotta
4kusyvajcia
1kusvanilinovy cukor
400gramovkaramelové salko
2čajové lyžičkyzarovnané mletej škorice

Inštrukcie

Základ:

Najemno rozdrvíme sušienky a sušené banány na omrvinky, dáme do misy a prilejeme roztopené maslo. Ak hmota nedrží, pridáme ešte trošku masla.

Zmes pevne natlačíme do tortovej formy, ktorú máme vystlanú papierom na pečenie.

Tortovú formu si obalíme fóliou a vložíme ju do pekáča s vodou. Obaľujem do fólie ešte predtým ako nalievam plnku na základ, do vody formu dávam už aj s plnkou.

Plnka:

Banány zmixujeme spolu s citrónovou šťavou na hladké pyré.

Vo väčšej mise vymiešame smotanový syr, riccotu, pridáme vajcia, vanilkový cukor, karamelové Salko, škoricu a banánové pyré.

Banánovú zmes vylejeme na základ a pečieme pri teplote 170 asi 1-1 1/4 hodiny.

Cheesecake vyberieme z "vodného kúpeľa", nožom prejdeme po okraji, aby nepopraskal a necháme voľne vychladnúť. Potom ho aspoň na 3 hodiny dáme do chladničky stuhnúť, ja tam cheesecake nechávam celú noc.

Cheesecake po upečení má byť po bokoch pevný v strede mierne trasľavý.

Priemer formy 24cm.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.