
Tortičky na Valentína
Ingrediencie
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
150 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
100 | gramov | biela čokoládová poleva |
potravinárske farbivo | ||
kokos | ||
jahodový džem |
Postup
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie. Teplota 180°C 15 minút. Plech veľkosť 30x40 cm. Necháme vychladnúť.
Plnka: mascarpone zmiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom a kopcovitou polievkovou lyžicou práškového cukru.
Z vychladnutej piškóty odstránime papier, vykrojíme kolieska, priemer 7 cm. Spájame po dve kolieska s jahodovým džemom. Celé kolieska potrieme krémom. Boky obalíme v kokose.
Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou, prifarbíme červenou potravinárskou farbou a počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením Dr.Oetker do tvaru srdiečka.
Odložíme do chladu.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Žĺtkové rezy
LiViera
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.