
Tortičky na Valentína
Ingrediencie
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
150 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
100 | gramov | biela čokoládová poleva |
potravinárske farbivo | ||
kokos | ||
jahodový džem |
Postup
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie. Teplota 180°C 15 minút. Plech veľkosť 30x40 cm. Necháme vychladnúť.
Plnka: mascarpone zmiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom a kopcovitou polievkovou lyžicou práškového cukru.
Z vychladnutej piškóty odstránime papier, vykrojíme kolieska, priemer 7 cm. Spájame po dve kolieska s jahodovým džemom. Celé kolieska potrieme krémom. Boky obalíme v kokose.
Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou, prifarbíme červenou potravinárskou farbou a počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením Dr.Oetker do tvaru srdiečka.
Odložíme do chladu.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.