Popis
Tortičky na Valentína

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Piškóta | ||
6 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | jemný kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohruba muka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
plnka | ||
150 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | kyslá pochúťková smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | praskový cukor |
100 | gramov | biela čokoládová poleva(poleva) |
červené potravinárske farbivo | ||
strúhaný kokos | ||
jahodovy dzem |
Inštrukcie
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie. Teplota 180°C 15 minút. Plech veľkosť 30x40 cm. Necháme vychladnúť.
Plnka: mascarpone zmiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom a kopcovitou polievkovou lyžicou práškového cukru.
Z vychladnutej piškóty odstránime papier, vykrojíme kolieska, priemer 7 cm. Spájame po dve kolieska s jahodovým džemom. Celé kolieska potrieme krémom. Boky obalíme v kokose.
Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou, prifarbíme červenou potravinárskou farbou a počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením Dr.Oetker do tvaru srdiečka.
Odložíme do chladu.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 216x