Valentínske tortičky

Popis

Tortičky na Valentína

Valentínske tortičky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Piškóta
6kusyvajce
8polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
8polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicevoda
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
plnka
150gramovmascarpone
200gramovkyslá pochúťková smotana
1kusvanilkový cukor
1polievková lyžicapraskový cukor
100gramovbiela čokoládová poleva(poleva)
  červené potravinárske farbivo
  strúhaný kokos
  jahodovy dzem

Inštrukcie

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie. Teplota 180°C 15 minút. Plech veľkosť 30x40 cm. Necháme vychladnúť.

Plnka: mascarpone zmiešame s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom a kopcovitou polievkovou lyžicou práškového cukru.

Z vychladnutej piškóty odstránime papier, vykrojíme kolieska, priemer 7 cm. Spájame po dve kolieska s jahodovým džemom. Celé kolieska potrieme krémom. Boky obalíme v kokose.

Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou, prifarbíme červenou potravinárskou farbou a počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením Dr.Oetker do tvaru srdiečka.

Odložíme do chladu.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.