
Martuška 123
Kto by nepoznal trdelníčky? S týmto receptom si ich môžete pripraviť aj doma.
500 | gramov | polohrubá múka |
80 | gramov | Hera |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
250 | millilitrov | mlieko |
42 | gramov | droždie |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
Posýpka: | ||
orechy | ||
škorica | ||
kakao | ||
cukor |
Do teplého mlieka dáme lyžicu cukru a lyžicu múky, rozmrvíme droždie a počkáme kým sa začne robiť kvások. Všetko spolu zamiesime a necháme podkysnúť 30 minút.
Podkysnuté cesto dáme na podložku a rozdelíme na 5 bochníčkov. Každý bochníček potom ešte na 4 kusy. Každý kus rozšúľame a obtáčame okolo trubičiek.
Obtočené potrieme olejom alebo bielkom a povaľkáme v posýpke (škoricový cukor, orechy sekané s cukrom, kakao s cukrom, ako kto má rád) Pečieme na plechu na 180 stupňov asi 8 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.