
reklama
Šťavnaté, veľké, chutné a zdraviu prospešné datle plnené orechmi. Veľkonočná sladkosť.
Ingrediencie
400 | gramov | datle medjool |
trocha | orechy vlašské | |
trocha | mandle lúpané | |
3 | polievkové lyžice | maslo orechové |
Postup
Datle umyjeme, osušíme, zvrchu opatrne pozdĺžne nakrojíme a vyberieme kôstku.
Do každej vložíme pomocou čajovej lyžičky trochu orechového masla (použite orechové alebo kešu maslo bez pridaného cukru), zatlačíme vlašský orech alebo mandle a zľahka spojíme a pritlačíme, aby sa datľa uzatvorila.
Naplnené odložíme do chladu, kým orechové maslo stuhne.
Dobrú chuť!
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.