Karamelová torta

Popis

Výborná karamelová torta!

Karamelová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
9kusyvajce
9polievkové lyžicekryštálový cukor
9polievkové lyžicepolohruba muka
1⁄2kusprášok do pečiva
krém
2kusykaramelový puding
500millilitrovmlieko
1kuskaramelové salko
250gramovmaslo
Dokončenie
1⁄2kuskaramelové salko
  mrazené maliny
  Amaretto
150gramovmliečnej čokolády
150millilitrovsmotana na šľahanie
50gramovmaslo

Inštrukcie

Korpus:

Korpus si pripravíme tak ako sme zvyknutí.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, z bielok spravíme tuhý sneh, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a žĺtkovú zmes.Upečieme korpus.

Krém:

Z mlieka s pudingov uvaríme krém a necháme vychladnúť.

Karamelové salko vyšľaháme s maslom, do toho postupne zašľaháme puding.Cukor nedávam, karamelové salko je dosť sladké.

Plnenie:

Korpus prerežeme na 3-4 krát, ako sme zvyknutí, pokropíme Amarettom, potrieme salkom, na salko dáme krém, na to poukladáme maliny.

Poskladanú tortu necháme zatuhnúť.

Zdobenie:

Čokoládu necháme rozpustiť v šľahačke a vychladnuté vyšľaháme s maslom, potrieme tým tortu, ako s ganache.

Tortu ozdobíme krémom ktorý sme si odložili z krému na plnenie.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Úsmev krásna tortičková tortička... TlieskamTlieskam

pekna torticka,určite aj chutná.to na korpus davaš salko a potom krém?Kvietok

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.