Popis
Výborná karamelová torta!

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Korpus | ||
9 | kusy | vajce |
9 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
9 | polievkové lyžice | polohruba muka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
krém | ||
2 | kusy | karamelový puding |
500 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | karamelové salko |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie | ||
1⁄2 | kus | karamelové salko |
mrazené maliny | ||
Amaretto | ||
150 | gramov | mliečnej čokolády |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
50 | gramov | maslo |
Inštrukcie
Korpus:
Korpus si pripravíme tak ako sme zvyknutí.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, z bielok spravíme tuhý sneh, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a žĺtkovú zmes.Upečieme korpus.
Krém:
Z mlieka s pudingov uvaríme krém a necháme vychladnúť.
Karamelové salko vyšľaháme s maslom, do toho postupne zašľaháme puding.Cukor nedávam, karamelové salko je dosť sladké.
Plnenie:
Korpus prerežeme na 3-4 krát, ako sme zvyknutí, pokropíme Amarettom, potrieme salkom, na salko dáme krém, na to poukladáme maliny.
Poskladanú tortu necháme zatuhnúť.
Zdobenie:
Čokoládu necháme rozpustiť v šľahačke a vychladnuté vyšľaháme s maslom, potrieme tým tortu, ako s ganache.
Tortu ozdobíme krémom ktorý sme si odložili z krému na plnenie.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 14955x
Komentáre
pekna torticka,určite aj chutná.to na korpus davaš salko a potom krém?