Výborná karamelová torta!

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Korpus: | ||
9 | kusy | vajce |
9 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
9 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Krém: | ||
2 | kusy | karamelový puding |
500 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Salko karamelové |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
1⁄2 | kus | Salko karamelové |
maliny mrazené | ||
Amaretto | ||
150 | gramov | mliečna čokoláda |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
50 | gramov | maslo |
Inštrukcie
Korpus:
Korpus si pripravíme tak ako sme zvyknutí.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, z bielok spravíme tuhý sneh, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a žĺtkovú zmes.Upečieme korpus.
Krém:
Z mlieka s pudingov uvaríme krém a necháme vychladnúť.
Karamelové salko vyšľaháme s maslom, do toho postupne zašľaháme puding.Cukor nedávam, karamelové salko je dosť sladké.
Plnenie:
Korpus prerežeme na 3-4 krát, ako sme zvyknutí, pokropíme Amarettom, potrieme salkom, na salko dáme krém, na to poukladáme maliny.
Poskladanú tortu necháme zatuhnúť.
Zdobenie:
Čokoládu necháme rozpustiť v šľahačke a vychladnuté vyšľaháme s maslom, potrieme tým tortu, ako s ganache.
Tortu ozdobíme krémom ktorý sme si odložili z krému na plnenie.
Dobrú chuť!
Recepty:
- prečítané 34612x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (3)