
livushka | Karamelová torta
Výborná karamelová torta!
Ingrediencie
Korpus: | ||
9 | kusy | vajce |
9 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
9 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Krém: | ||
2 | kusy | karamelový puding |
500 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Salko karamelové |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
1⁄2 | kus | Salko karamelové |
maliny mrazené | ||
Amaretto | ||
150 | gramov | mliečna čokoláda |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
50 | gramov | maslo |
Postup
Korpus: Korpus si pripravíme tak ako sme zvyknutí. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, z bielok spravíme tuhý sneh, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a žĺtkovú zmes. Upečieme korpus.
Krém: Z mlieka s pudingov uvaríme krém a necháme vychladnúť. Karamelové Salko vyšľaháme s maslom, do toho postupne zašľaháme puding. Cukor nedávam, karamelové Salko je dosť sladké.
Plnenie: Korpus prerežeme na 3-4 krát, ako sme zvyknutí, pokropíme Amarettom, potrieme Salkom, na Salko dáme krém, na to poukladáme maliny. Poskladanú tortu necháme zatuhnúť.
Zdobenie: Čokoládu necháme rozpustiť v šľahačke a vychladnuté vyšľaháme s maslom, potrieme tým tortu, ako s ganache. Tortu ozdobíme krémom ktorý sme si odložili z krému na plnenie.
Dobrú chuť!
krásna tortičková tortička...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pekna torticka,určite aj chutná.to na korpus davaš salko a potom krém?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes sme ju mali, super!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.