reklama

Nepečené gaštanové jazýčky

Pridal/a Kamila dňa 12. 11. 2023 - 17:57 - Recepty Kamila
Nepečené gaštanové jazýčky, Recepty na nepečené zákusky, Kamila

Kamila | Gaštanové jazýčky


reklama

Výborný nepečený koláčik z gaštanového pyré. Vo verzii bez šľahačky sa hodí aj na vianočné (ne)pečenie

Ingrediencie
2 balíky gaštanové pyré
100 gramov mleté piškóty
100 gramov mleté orechy
100 gramov maslo
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice hrozienka
2 polievkové lyžice rum
2 polievkové lyžice cukor práškový
Poleva:
200 gramov horká čokoláda
50 gramov Cera
Smotanová náplň:
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 polievková lyžica práškový cukor
Postup

Hrozienka (nepovinné) namočíme aspoň na pol hodiny do vody, prípadne do rumu. 

Zomelieme piškóty, orechy, môžete použiť aj mandle. Varechou alebo rukou ich zmiešame ich s gaštanovým pyré a zmäknutým maslom. Ak máte mrazené gaštanové pyré, treba ho pred použitím nechať rozmraziť. Cukor pridávame podľa toho, či máme gaštanové pyré sladené, alebo nie. Nakoniec pridáme hrozienka, alebo len rum. 

Gaštanovú hmotu dáme na potravinársku fóliu, vytvarujeme z nej valček a zabalené dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

Stuhnutú hmotu nakrájame na rovnakú hrúbku a dotvarujeme na ovály.

Nad parou roztopíme čokoládu s Cerou. Oválky môžeme polievať čokoládou na mriežke, alebo si ich položíme na vidličku a prelievame ich čokoládou pomocou lyžice nad miskou s čokoládou. Preložíme na papier na pečenie a necháme čokoládu stuhnúť.

Pred podávaním vyšľaháme do tuha šľahačku s trochou cukru. Ak ich nejdeme zjesť hneď, môžeme šľahačku vyšľahať s mascarpone v pomere 1:1, krém bude tuhší, stabilnejší. Gaštanové jazýčky ozdobíme pomocou zdobiaceho vrecka s vhodným nadstavcom.

Výnos
12 ks
Čas prípravy
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama