Popis
Klasické snehové pečivo. Recept na pusinky v tvare srdiečok z Piešťan 2015.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | klasický RP |
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
3 | kusy | bielka |
70 | gramov | Cukor krupica |
140 | gramov | praskový cukor |
trocha | gélová farba | |
1 | kus | vanilkový cukor |
Inštrukcie
Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom, až sa rozpustí. Postupne za šľahania pridáme práškový cukor a podľa potreby gélovú farbu.
Ďalej šľaháme nad parou, alebo prerušovane v mikrovlnke. Keď sneh zhustne a je teplý, šľaháme, až trochu vychladne a striekame na papier na pečenie.
Sušíme pri teplote cca 80-90 °C., alebo podľa skúseností s vašou rúrou, cca 45 - 60 min., kým sa ľahko z papiera neodliepajú.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 6794x
Komentáre
Mariannka ja som ich obdivovala ešte v Piešťanoch a často pekávam keď zostanú bielka




