
Boyle | Snehové srdiečka
reklama
Klasické snehové pečivo. Recept na pusinky v tvare srdiečok z Piešťan 2015.
Ingrediencie
3 | kusy | bielok |
70 | gramov | cukor krupica |
140 | gramov | práškový cukor |
trocha | gélová farba | |
1 | kus | vanilkový cukor |
Postup
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom, až sa rozpustí. Postupne za šľahania pridáme práškový cukor a podľa potreby gélovú farbu.
Ďalej šľaháme nad parou, alebo prerušovane v mikrovlnke. Keď sneh zhustne a je teplý, šľaháme, až trochu vychladne a striekame na papier na pečenie.
Sušíme pri teplote cca 80-90 °C., alebo podľa skúseností s vašou rúrou, cca 45 - 60 min., kým sa ľahko z papiera neodliepajú.
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
Mariannka ja som ich obdivovala ešte v Piešťanoch a často pekávam keď zostanú bielka




