reklama

Plnené medovníky

Pridal/a melisa dňa 28. 12. 2020 - 21:46 - Recepty melisa
Plnené medovníky, Recepty na drobné pečivo, melisa

melisa | Plnené medovníky


reklama

Výborné vianočné medovníky s orechovou plnkou:))

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov hladká múka špeciál
200 gramov med
160 gramov práškový cukor
2 kusy vajce
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1⁄2 čajová lyžička perníkové korenie
1 kus pomaranč
1 kus citrón
90 gramov maslo
Plnka:
150 gramov mleté vlašské orechy
100 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
2 kusy vajce
1 čajová lyžička Zlatý klas
Na zdobenie:
  tmavá čokoládová poleva
  biela čokoládová poleva
Postup

Cesto: med zohrejeme, odložíme nabok a pridáme cukor, maslo, perníkové korenie, rozšľahané vajíčka, postrúhanú pomarančovú a citrónovú kôru. Postupne pridáme múku zmiešanú so sódou biarbónou. Vypracujeme cesto a odložíme zabalené v potravinárskej fólii na 24 hodín do chladu.

Cesto rozdelíme na polovicu. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm. Z jednej polovice vykrojíme kolieska a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu položíme asi pol lyžičky plnky a prikryjeme vykrojenou hviezdičkou alebo kvietkom. Okraje trochu pritlačíme.

Upečieme pri teplote 180°C 15-20 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou polevou.

Necháme prikryté postáť v chlade 2-3 dni, medovníky zmäknú.

Plnka: mleté orechy zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami a maizenou. Dobre premiešame. Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama