
melisa | Plnené medovníky
Výborné vianočné medovníky s orechovou plnkou:))
Cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka špeciál |
200 | gramov | med |
160 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | perníkové korenie |
1 | kus | pomaranč |
1 | kus | citrón |
90 | gramov | maslo |
Plnka: | ||
150 | gramov | mleté vlašské orechy |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | Zlatý klas |
Na zdobenie: | ||
tmavá čokoládová poleva | ||
biela čokoládová poleva |
Cesto: med zohrejeme, odložíme nabok a pridáme cukor, maslo, perníkové korenie, rozšľahané vajíčka, postrúhanú pomarančovú a citrónovú kôru. Postupne pridáme múku zmiešanú so sódou biarbónou. Vypracujeme cesto a odložíme zabalené v potravinárskej fólii na 24 hodín do chladu.
Cesto rozdelíme na polovicu. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm. Z jednej polovice vykrojíme kolieska a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu položíme asi pol lyžičky plnky a prikryjeme vykrojenou hviezdičkou alebo kvietkom. Okraje trochu pritlačíme.
Upečieme pri teplote 180°C 15-20 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a ozdobíme tmavou a bielou čokoládovou polevou.
Necháme prikryté postáť v chlade 2-3 dni, medovníky zmäknú.
Plnka: mleté orechy zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami a maizenou. Dobre premiešame. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty