
reklama
Jemné vianočné plnené pečivo vhodné najmä na sviatky.
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Palmarin |
200 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | mleté orechy |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Plnka: | ||
600 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | hrnček | práškový cukor |
Na ozdobu: | ||
čokoláda | ||
orechy |
Postup
Cesto:
Všetko spolu zhnetiem , rozváľkam a vykrájavam kolieska a kvietky aby mali pár. Pečiem na 180 stup.
Plnka:
Z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvarím puding.Maslo vyšľahám s cukrom, postupne prišľahám vychladnutý puding.
Plnkou spájam koliesko a kvietok, omočím do čokolády a ozdobím orechom.
Dobrú chuť!
Celkový čas
38 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.