
reklama
Jednoduché rožky bez kysnutia plnené makom a orechami.
Ingrediencie
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | Cera |
11 | polievkové lyžice | voda |
orechy | ||
mak | ||
štipka soli | ||
Na potretie: | ||
vajce |
Postup
Tuk necháme povoliť pri izbovej teplote, nie úplne, s cestom by sa zle pracovalo.Zmiešame ho s múkou, soľou a vodou.Spravíme rožky a naplníme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na pepieri na pečenie na 200 stupňov kým nie sú nahnedlé spodky.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.