
Kto miluje kombináciu čokolády a mäty, nech tento recept určite vyskúša.
300 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
10 | gramov | mäta čerstvá |
200 | gramov | čokoláda |
3 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
práškový cukor | ||
kryštálový cukor |
Preosejeme múku, pridáme k nej kakao, soľ, kypriaci prášok a premiešame. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Kým sa čokoláda trochu vychladí pripravíme si mätový cukor. Mätu si dáme do blendra, pridáme k nej kryš.cukor a spolu zmixujeme. Vznikne zelená hmota. Roztopenú čokoládu si premiestnime do misky, pridáme k nej mätový cukor a spolu premiešame. V menšej miske si vyšľaháme vajcia s vanilkovým cukrom. Do zmesi čokolády a mäty, keď je dostatočne vychladnutá, pridáme vyšľahané vajcia. Nakoniec primiešame múčnu zmes a vznikne nám hustejšia hmota, ktorú zabalíme do fólie a dáme na 1hodinu do chladničky.
Na plech si položíme papier na pečenie a z vychladenej hmoty formujeme rovnaké guličky, ktoré najprv obalíme v kryštálovom cukre a potom v práškovom.
Takto obalené ich ukladáme na pripravený plech, ďalej od seba, trochu klesnú.
Pečieme v predhriatej rúre na 180° 10-12 minút. Krásne vam popraskajú a nádherne voňajú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty